Urémyl | bijsluiter

Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen
en de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend

Registratiehouder:

n.v.t.

Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte:

Laboratoire TVM
57 rue des Bardines
63370 Lempdes
FRANCE

UrémylSamenstelling

Ammonium carbonicum 3CH, 3DH Berberis, Cuprum arsenicicum 5ch, Juniperus 3DH, Lycopodium 4ch, 5ch triiodatus fosfor, paling serum 5ch, ureum aa 9pk.

Doeldieren

Gezelschapsdieren.

Indicatie(s)

  • Chronische nefritis (nierontsteking)
  • Nierproblemen, nierfalen
  • Uremie

Beschrijving

Uremyl is een homeopathisch middel dat de afvoerende functie van de nieren herstelt en de uitscheiding van ureum bij oudere dieren vergemakkelijkt.

Uremyl is een homeopathisch middel met verschillende plantaardige ingrediënten die invloed hebben op stoornissen te wijten aan het eiwit metabolisme en de eiwit uitscheiding door de nieren. Uremyl kan naast andere medicatie gebruikt worden.

Toedieningswijze & dosering

2 maal per dag 2 druppels per kg lichaamsgewicht; 10 druppels per 5 kg lichaamsgewicht. Toedienen tot er verbetering is.
Afhankelijk van de ernst en de hoeveelheid klachten kan de frequentie verhoogd worden van 3 tot eventueel 6 maal per dag.
Bij uremie-crisis elk uur toedienen, soms zelfs elk half uur. Dan geleidelijk de frequentie verminderen op geleide van de reactie.

Uremyl geven voor de maaltijd, bij voorkeur onverdund of verdund in een beetje water, eventueel vermengd met de maaltijd.

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.