Over diergeneesmiddelen.info

Diergeneesmiddelen.info – een continu groeiende collectie bijsluiters van geneesmiddelen voor kat en/of hond.

 

Wanneer u geen bijsluiter heeft meegekregen bij het medicijn dat uw kat of hond voorgeschreven heeft gekregen, blijkt helaas al snel dat veel producenten van de betreffende medicijnen hun bijsluiters via het internet (als gevolg van de Nederlandse wetgeving) enkel inzichtelijk hebben gemaakt voor (para)veterinaire deskundigen.

 

Maar hoe dan achter de werking en de bijwerkingen te komen? Diergeneesmiddelen.info probeert hier een antwoord op te geven met haar collectie bijsluiters, die continu wordt uitgebreid en geactualiseerd.

 

Deze collectie van bijsluiters is verzameld met als doel de huisdiereigenaar te informeren.

Wij leveren geen diergeneesmiddelen.

Aan de teksten van deze bijsluiters kunnen geen rechten worden ontleend.

Onze collectie is verre van uitputtend, en nog altijd groeiend. Wanneer er een bijsluiter ontbreekt van een product dat vergelijkbaar is met één waarvan de bijsluiter al wel in onze collectie is opgenomen, betekent dit geenszins dat het ene product meer voorkeur zou genieten dan het andere.

 

Het merendeel van de genoemde geneesmiddelen is enkel op voorschrift van een dierenarts verkrijgbaar, of uitsluitend toe te passen door een dierenarts. De betreffende bijsluiterteksten zijn ook als zodanig gemarkeerd, in tekst en via onderstaande symbolen:

Uitsluitend verkrijgbaar bij een dierenarts of op recept van een dierenarts bij een apotheekUitsluitend door dierenartsen te gebruiken


Wij adviseren altijd een dierenarts te raadplegen bij twijfel over de gezondheid van uw huisdier.

 

Diergeneesmiddelen.info is een particulier en onafhankelijk initiatief. 

Overweging

Bezoekt u onze site omdat u geen bijsluiter ontving bij het diergeneesmiddel dat door uw dierenarts of apotheek werd verstrekt? Bedenk dan dat u recht heeft op informatie over dit middel, en u de bijsluitertekst ook rechtstreeks aan dierenarts of apotheek kunt vragen.

 

Deze site is in leven geroepen omdat het nog steeds niet vanzelfsprekend is dat dierenartsen/apotheken standaard bijsluiters bij de geleverde diergeneesmiddelen leveren. Als huisdiereigenaren niet blijven vragen om de bijsluiters bij de geleverde middelen, gaat dit vast en zeker ook niet veranderen.

 

Dus... blijf vooral vragen naar de bijsluiter aan degene die u uw diergeneesmiddelen levert!