Puur Calendula Zalf | bijsluiter

Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen 
en de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend

Registratiehouder:

nvt

Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte:

Berenkoog 35
1822 BH Alkmaar
Telefoon: (072) 566 11 22
Telefax: (072) 562 38 83

Benaming van het diergeneesmiddel

Puur Calendula Zalf

Ingredienten

Calendula officinalis, Capsella bursa-pastoris en Equisetum arvense.

Calendula officinalis wordt van oudsher ingezet vanwege zijn gunstige effect op deze granulatiefase. Calendula bevordert de aanmaak van het granulatieweefsel waardoor de wond zich op een mooie manier sluit en littekenvorming wordt voorkomen.
Capsella bursa-pastoris (Herderstasje) werkt bloedstelpend wat van pas komt bij (schaaf)wonden die slecht genezen of als ‘eerste hulp’ bij bloedende wonden.
Equisetum (Heermoes) is een plant die bloedstelpend werkt en daarnaast een licht vochtafdrijvende werking heeft. Equisetum gaat het ontstaan van ontstekingen tegen en werkt verzachtend op de huid.

Dosering en toepassing

Tenzij arts of therapeut anders voorschrijft, zalf 2-3 x daags op de wondoppervlakte aanbrengen. 

Bescherm de wond tegen schuren, likken en krabben.

In sommige gevallen kan Calendula, door zijn stimulerende effect op de granulatiefase, hypergranulatie veroorzaken. De wond vult zich te snel met te veel nieuw weefsel, wat resulteert in de vorming van wild vlees. Hou daarom de wond tijdens de behandeling goed in de gaten en stop tijdelijk indien deze te snel volgranuleert. Wacht in deze gevallen tot de wond netjes gesloten is en begin dan opnieuw met de inzet van Calendula zalf om littekenvorming te voorkomen.

De inzet van Calendula zalf is, door het stimulerende effect op de granulatie, af te raden bij bloedende of juist hele droge tumoren.

Overige informatie

Registratienummer: nvt

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.