Sebocalm | bijsluiter

Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen
en de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend

Registratiehouder:

nvt

Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte:

Virbac

SebocalmAard van het product

Huidverzorging.

Productnaam

Sebocalm shampoo

Samenstelling

Bevat per 100 ml 10 gram oleïnesulfonaat, 9 gram lauramide DEA en 1 gram glycerine in zeepvrije shampoobasis.

Eigenschappen

Sebocalm is een verzachtende, milde, hypo-allergene en zeepvrije shampoo voor honden en katten, die door de schuimende werking een intense reiniging van de normale en droge huid (lichte seborroe) bewerkstelligt. De werkzame stoffen zijn in ingekapselde (spherulieten) en in vrije vorm aanwezig. Spherulieten zijn microscopisch kleine bolletjes, die de werkzame stoffen geleidelijk afgeven en daarmee voor een langdurige werkzaamheid zorgen. Chitosanide is een afbreekbare biopolymeer die zich met de spheruliten aan de huid en haren hecht en heeft een vochtregulerend effect.

Doeldier

Hond en kat.

Indicaties

Te gebruiken ter preventie of behandeling van lichte huidproblemen van keratoseborroeïsche aard en als onderhoudsshampoo voor de normale huid.

Toediening/dosering

Gebruik lauw water en maak de vacht nat. Masseer de shampoo in de natte vacht en laat de shampoo goed schuimen. Spoel uit en herhaal de behandeling. Laat bij de tweede wassing de shampoo gedurende 5-10 minuten inwerken en spoel daarna goed uit. Föhn zonodig de vacht droog. Kan dagelijks gebruikt worden.

Voorzorgen

Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Vermijd contact met ogen. Mocht dit toch voorkomen, spoel dan goed uit met water. Indien irritatie ontstaat, het aantal behandelingen verminderen of de behandeling stoppen.

Bewaarcondities/Houdbaarheid

Bewaren beneden 30°C. Houdbaar tot 2,5 jaar na productiedatum

De datum waarop de bijsluiter voor het laatst is herzien**

juni 2010

Overige informatie

Verpakking: flacon à 250 ml

Registratienummer: nvt

**Datering van bovenstaande bijsluitertekst: juni 2010 (NB het is mogelijk dat een eventuele nieuwere versie nog niet in de collectie van diergeneesmiddelen.info is verwerkt).

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.