Sebomild P | bijsluiter

Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen
en de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend

Registratiehouder:

nvt

Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte:

Virbac

Sebomild PAard van het middel

Huidverzorging.

Productnaam

Sebomild P shampoo

Samenstelling

Sebomild P heeft mild reinigende bestanddelen en bevat ammoniumlactaat, pirocton olamine, chitosanide en essentiële oliën. Het is ongeparfumeerd en heeft een huidneutrale pH.

Eigenschappen

Sebomild P is een verzorgingsshampoo die speciaal ontwikkeld is voor het gebruik bij milde huidproblemen van keratoseborroeïsche aard bij honden en katten. Het specifieke van Sebomild P is de synergetische combinatie van keratolytische, anti-seborroeïsche en huidreinigende bestanddelen. Deze shampoo remt het schilferen en verwijdert de overtollige hoorncellen en talg (ammoniumlactaat en pirocton olamine). Tevens ondersteunt het de natuurlijke microbiële flora van de huid (pirocton olamine). Daarnaast wordt de huid meer gehydrateerd door de aanwezigheid van ammoniumlactaat en chitosanide.
Chitosanide is een natuurlijk biopolymeer dat een beschermende film op de huid vormt. Pirocton olamine draagt verder bij aan het herstel van de microbiële balans van het ecosysteem van de huid. Sebomild P bevat eveneens spherulieten en essentiële oliën. Spherulieten zijn microscopisch kleine bolletjes, die de werkzame stoffen geleidelijk afgeven en daarmee voor een langdurige werkzaamheid zorgen.

Doeldier

Hond en kat.

Indicaties

Ter behandeling van milde huidproblemen van keratoseborroeïsche aard.

Toediening/dosering

Goed schudden voor gebruik. Maak de vacht met lauw water goed nat. Masseer de shampoo in de natte vacht en op de huid, spoel uit en herhaal de behandeling. Laat bij de tweede wassing de shampoo gedurende 5-10 minuten inwerken en spoel daarna grondig uit. De shampoo kan 2-3 maal per week gebruikt worden.

Voorzorgen

Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Vermijd contact met ogen. Mocht dit toch voorkomen, spoel dan goed uit met water.

Bewaarcondities/Houdbaarheid

Bewaren beneden 30°C. Houdbaar tot 2 jaar na productiedatum.

De datum waarop de bijsluiter voor het laatst is herzien**

juni 2010

Overige informatie

Verpakking: flacon à 200 ml

Registratienummer: nvt

**Datering van bovenstaande bijsluitertekst: juni 2010 (NB het is mogelijk dat een eventuele nieuwere versie nog niet in de collectie van diergeneesmiddelen.info is verwerkt).

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.