MacSamuel Ademhaling | bijsluiter

Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen
en de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend

Registratiehouder:

n.v.t.

Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte:

QualiPet.C
Postbus 17
6866 ZG Heelsum
Nederland

Samenstelling

Op de verpakking: sterke verdunningen van arsenicumoxyde (10-6), koperacetaat (10-4) en kaliumbichromaat (10-4), en verdunde extracten van zonnedauw en badspons.

In de homeopathie: Arsenicum album D6, Cuprum aceticum D4, Kalium bichromicum D4, Drosera rotundifolia D2, Spongia D4. Ethanol 15% (g/g).

Dispenseervorm: druppel.

Verpakking: 50 ml druppelflacon.

Doeldieren

Hond en kat.

Enkelvoudig in het kort

Arsenicum album: virale luchtwegaandoeningen. Cuprum aceticum: bronchospasmus. Kalium bichromicum: zeer taai secreet. Spongia: prikkelhoest t.h.v. larynx.
Drosera rotundifolia: ontsteking larynx en trachea.

Geneesmiddelenbeleid

Het middel past bij een chronische laryngitis:

Hond

Hoesten bij opwinding of aan de halsband trekken. 
Laryngitis als restant van een kennelhoest, laryngitis bij een oude hond met een chronische bronchitis en/of heartfailure, laryngitis als complicatie bij een stomatitis (slecht gebit) en tonsillitis, e.d.. De hond heeft hoestbuien, die de indruk geven, dat er sprake is van een 'graatje' in de keel, waarbij niet of een zeer geringe hoeveelheid taai wit slijm wordt opgehoest.

Kat

Chronisch 'reikhalzend' hoesten, zonder secreet; mogelijk een vorm van niesziekte (laryngitis zonder oog- en/of neusverschijnselen). De indruk bestaat, dat deze 'vorm' van niesziekte voorkomt bij katten, waarbij sprake is van een behoorlijke immuniteit: volwassen, adequaat gevaccineerde en overigens kerngezonde katten, die een 'staartje' niesziekte meepikken.

Opmerkingen

In acute gevallen van kennelhoest kunnen we denken aan Belladonna D6. Verstandig is toch altijd, in acute gevallen, een geschikt antibioticum te geven, omdat de gevolgen van een sporadisch optredende algemene infectie zeer ernstig kunnen zijn. Immers voorkomen is beter dan genezen.

Toedieningswijze & dosering

kat, kleine hond: 3 x daags 10 druppels gedurende 3 - 6 weken
grote(re) hond: 20 druppels gedurende 3 - 6 weken.

Vaak is het resultaat niet eerder merkbaar dan na 3 weken.

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.