amiQure-bij Stress Kat | bijsluiter

Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen
en de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend

Registratiehouder:

n.v.t.

Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte:

AmiQure B.V.
Postbus 9100
3301 AC Dordrecht - Nederland
Telefoon: 063-4847904
Telefax : 084-8394030

Net als mensen en andere dieren, hebben ook katten wel eens last van stress, spanning of nervositeit. Stress kan het resultaat zijn van een belangrijke verandering of een chronisch gebrek aan zekerheid. Zo kunnen katten bijvoorbeeld gestresst raken door reizen, lawaai en bij verblijf in een pension.

 

Angst voor lawaai is een veel voorkomende vorm. Angst voor afzondering kan leiden tot zelfverminking, vernielzucht en vervuiling. Langdurige stress kan zelfs het immuunsysteem van een kat aantasten en leiden tot gezondheids- en gedragsproblemen (bijvoorbeeld: onzindelijkheid en agressiviteit).

Ook een schokkende belevenis kan de oorzaak zijn van een gedragsverandering bij de kat, te denken valt aan bijvoorbeeld aan vuurwerk, gevecht met hond of andere kat of mishandeling. Maar ook het niet goed gesocialiseerd zijn tijdens de kitten periode kan gedragsproblemen veroorzaken.

Het is dan voor de kat en mensen belangrijk de kat weer in balans te brengen.

Om stress reacties op de lange termijn, maar zeker ook op de korte termijn, weg te nemen is de amiQure-bij Stress pasta ontwikkeld.

AmiQure-bij Stress pasta bestaat uit hoogwaardige natuurlijke ingrediënten die op een diervriendelijke manier stress reacties weet weg te nemen, zowel op de lange termijn, maar ook op de korte termijn. Belangrijk om te weten is dat amiQure-bij Stress kalmeert zonder te versuffen, niet verslavend werkt en daardoor langdurig kan worden gebruikt.

Toepassingen bij problemen als: aanpassing, acceptatie (bijv. nieuw huisdier), agressief gedrag (uitvallen), angst, hyperactiviteit, kattenshow, nervositeit, onverdraagzaamheid, reizen, spanning, stress, verblijf in pension, vernielzucht en vuurwerk.

Werkingsmechanisme: net als de overige amiQure producten is de stressformule opgebouwd uit een Multi-action systeem, volledig gericht op het zenuwstelsel van de kat.

Inhoudsstof Functie
Withania extract, Foliumzuur, Vit. B6 vermindert de angst
Valeriaan extract ontspant en werkt rustgevend

Gebruik

Dagelijks circa 2 cm (1,5 gram) pasta op de snuit of poot van de kat smeren of door het voer. Een optimale werking wordt bereikt na ongeveer 3 weken. Na verloop van tijd kan de dosering eventueel worden gehalveerd, mits dit niet ten koste gaat van de conditie.

Verpakking

Tube met 100 gram pasta. Uitgaande van een gemiddeld lichaamsgewicht (4kg) en de standaarddosering, is een tube goed voor 2 maanden.

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.