amiQure-Haarballen Kat | bijsluiter

Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen
en de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend

Registratiehouder:

n.v.t.

Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte:

AmiQure B.V.
Postbus 9100
3301 AC Dordrecht - Nederland
Telefoon: 063-4847904
Telefax : 084-8394030

amiQure HaarballenKatten wassen zich veelvuldig, hierbij slikken ze onbedoeld veel haren in. Een deel van de ingeslikte haren wordt via de ontlasting uitgescheiden. Een ander deel van de haren hoopt zich op in de maag, waar de kat van gaat hoesten en kokhalzen en vervolgens worden de gevormde haarballen uitgebraakt. Een weinig prettige ervaring voor u en uw kat. Het probleem van haarballen doet zich vooral voor bij katten die veel binnen zitten (verharen in feite voortdurend) en de langharige kattenrassen.

Haarballen kunnen op den duur leiden tot verstopping van het darmkanaal en moeten in uiterste gevallen operatief worden verwijderd.

Signalen die duiden op haarballen

- Sigaarachtige uitwerpselen op de vloer 
- Obstipatie of harde ontlasting met haren
- Droge, doffe vacht
- Droge hoest of kuchen, in het bijzonder na het eten

Dat haarballen voor nogal wat problemen kunnen veroorzaken, blijkt wel uit de ervaring als vermeld bij Ervaringen.

Indien uw kat gevoelig is voor haarballen, kan hij wel een extra steuntje gebruiken: amiQure-Haarballen pasta. Een natuurlijk middel dat volledig is gericht op een goede en natuurlijke afvoer van de ingeslikte haren.

Werkingsmechanisme

Net als de overige amiQure producten is de Haarballen formule opgebouwd uit een Multi-Action systeem, welke de natuurlijke afvoer van haarballen verbetert en verstopping voorkomt.

Inhoudsstof
Functie
Pysllium, Ulmus voert ingeslikte haren via darmen af
TGOS, Inuline verbetert de darmflora

Gebruik

Dagelijks circa 2 cm (1,5 gram) pasta op de snuit of poot van de kat smeren of door het voer. Na verloop van tijd kan de dosering eventueel worden gehalveerd, mits dit niet ten koste gaat van de conditie.

Verpakking

Tube met 100 gram pasta. Uitgaande van een gemiddeld lichaamsgewicht (4kg) en de standaarddosering, is een tube goed voor 48 dagen.

Combinatieadvies

geef uw kat regelmatig een 'kuurtje' amiQure-Vacht & Vitaliteit pasta om de conditie van de vacht optimaal te houden, waardoor het verharen (zeker voor binnenkatten) sterk wordt verminderd. Als schema kunt u bijvoorbeeld aanhouden: 3 weken amiQure–Haarballen en gedurende de vierde week amiQure-Vacht & Vitaliteit pasta.

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.