amiQure Respiration Kat | bijsluiter

Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen
en de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend

Registratiehouder:

n.v.t.

Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte:

AmiQure B.V.
Postbus 9100
3301 AC Dordrecht - Nederland
Telefoon: 063-4847904
Telefax : 084-8394030

Katten zijn gevoelig voor aandoeningen aan de bovenste luchtwegen.
Niesziekte (feline upper respiratory tract infection) is een ernstige aandoening die alle katten kunnen krijgen en soms kan leiden tot chronische rhinitis. Andere aandoeningen zijn pyothorax en bronchitis.

Bronchitis en astma betreffen een ontsteking van de bronchiën, waarbij de doorstroming van de lucht naar en van de longen wordt belemmerd. Mogelijke oorzaken zijn allergieën, bacteriële infectie of schadelijke stoffen (bijv. van kattenbakgrit).

Pyothorax betreft een ophoping van waterig pus in de borstholte als gevolg van een bacteriële infectie. Mogelijke oorzaken zijn onderhuidse infectie, longinfectie, een vreemd voorwerp in de borstholte, of een diepe wond.

Niesziekte is een infectieziekte die voor komt op plaatsen als asiels en pensions. Een tweetal virussen, te weten Feline herpesvirus (FHV) en Feline calicivirus (FCV) zijn de belangrijkste oorzaken. Na herstel van de ziekte blijven veel katten toch drager van de ziekte. FCV geeft veelal geen symptomen, FHV kan leiden tot ernstige symptomen zoals eetlustgebrek, koorts, niezen, ontstoken ogen, hoesten en loopneus.

Chronische rhinitis (verkoudheid) is een langdurige ontsteking van de binnenzijde van de neus. Vaak is het gevolg van een virale aandoening. Symptomen zijn o.a. ten minste 4 weken lang een gele, grijze of groene afscheiding uit de neusgaten, soms niezen en soms een verminderde eetlust.

De reguliere aanpak bij problemen aan de luchtwegen zijn veelal antibiotica, mucolytica (slijmoplossers) en supplementen voor de algehele conditie en opwekking van eetlust.

De aanpak met amiQure-Luchtwegen pasta is een uitstekend en diervriendelijk alternatief dat vanuit een gecombineerde aanpak werkt aan het vrijmaken van de luchtwegen, het versterken van de weerstand en het remmen van de ontsteking.

Werkingsmechanisme

Net als de overige amiQure producten is de Luchtwegen formule opgebouwd uit een Multi-Action systeem, welke mogelijke problemen aan de luchtwegen op meerdere punten aanpakt en voorkomt.

Inhoudsstof
Functie
Echinacea, zink, vitamine C, Boswellia serrata extract versterkt het immuunsysteem en remt ontstekingen
Thymus vulgaris extract, N-acetylcysteïne lost slijm op
Koper, Selenium, Vitamine C en E antioxidanten

Toepassingen

Astma, bronchitis, bovenste luchtweg infecties, chronische verkoudheid, niezen, niesziekte.

Gebruik

Dagelijks circa 3 cm (2 gram) pasta op de snuit of poot van de kat smeren of door het voer. Na verloop van tijd kan de dosering eventueel worden gehalveerd, mits dit niet ten koste gaat van de conditie.

Verpakking

Tube met 100 gram pasta. Uitgaande van een gemiddeld lichaamsgewicht (4kg) en de standaarddosering, is een tube goed voor 50 dagen.

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.