amiQure-Urinewegen Kat | bijsluiter

Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen
en de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend

Registratiehouder:

n.v.t.

Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte:

AmiQure B.V.
Postbus 9100
3301 AC Dordrecht - Nederland
Telefoon: 063-4847904
Telefax : 084-8394030

amiQure UrinewegenKatten zijn gevoelig voor aandoeningen aan de lage urinewegen (blaas en urinebuis). Dit komt doordat katten slechte drinkers zijn, waardoor de urine geconcentreerd is. Maar ook doordat de anus (zowel van poes als van kater) direct boven de urinebuisopening is gelegen, waardoor bacteriën eenvoudig het urinekanaal in kunnen en zo ontsteking van de blaas kan veroorzaken (cystitis).

Een mogelijke oorzaak van blaasgruis is wellicht de vorming van microscopisch kleine kristallen in het urinewegstelsel: urolithiasis. Het merendeel van de katten krijgt op den duur last van blaasgruis of –stenen of blaasontsteking.

Dit soort problemen herkent u wanneer uw kat:

  • vaker dan normaal plast
  • moeite of pijn heeft bij het plassen of in kleine hoeveelheden
  • bloed heeft in de urine
  • plast op ongebruikelijke plaatsen
  • wil plassen maar niet kan

Extra gevoelig voor urinewegproblemen zijn katers vanwege een langere en nauwere urinebuis dan poezen, katten die zelden of nooit naar buiten gaan, katten met overgewicht en luie of weinig actieve katten.

Een ander probleem rond de urinewegen betreft nierinsufficiëntie, herkenbare symptomen zijn: gewichtsverlies, een verminderde eetlust, meer urine produceren, meer dan normaal drinken, braken of bleek tandvlees vertonen, het hebben van een slechte adem of vacht, of lusteloos zijn. In alle gevallen is het raadzaam een dierenarts te raadplegen.

De reguliere aanpak bij blaasgruis is een operatieve ingreep (o.a. penis-amputatie) of toediening van antibiotica bij bacteriële infecties. Verder kan het dieet worden aangepast door de kat op speciaal dieet voer te zetten.

De aanpak met amiQure-Urinewegen pasta is een uitstekend en diervriendelijk alternatief dat vanuit een gecombineerde aanpak werkt aan remming van blaasgruis en ontsteking en bescherming en herstel van de wanden van blaas en urinewegen.

Toepassingen bij: blaasgruis (met name struvietsteen), blaasontsteking (cystitis), diverse plasproblemen en urolithiasis.

Werkingsmechanisme: net als de overige amiQure producten is de Urinewegen formule opgebouwd uit een Multi-Action systeem, welke mogelijke urinewegproblemen op meerdere punten aanpakt en voorkomt.

 

Inhoudsstof
Functie
Cranberry extract voorkomt en remt ontwikkeling bacterieën
Bromelaïne extract, Cranberry extract voorkomt en reduceert blaasontsteking
dl-Methionine voorkomt vorming van blaasgruis (struviet)
Vitamine A, Zink herstelt en behoudt gezonde urinewegen en blaas

Gebruik

2 maal daags circa 2 cm (1,5 gram) pasta op de snuit of poot van de kat smeren of door het voer. Na verloop van tijd kan de dosering eventueel worden gehalveerd, mits dit niet ten koste gaat van de conditie.
Belangrijk is dat de kat altijd de beschikking heeft over vers en voldoende water.

Verpakking

Tube met 100 gram pasta. Uitgaande van een gemiddeld lichaamsgewicht (4kg) en de standaarddosering, is een tube goed voor 1 maand.

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.