Bach Rescue | bijsluiter

Samenstelling

Rescue bevat een combinatie van vijf Original Bach Flowers:

Star of Bethlehem: Bij een onverwachte, nare gebeurtenis of plotseling verdriet
Rock Rose: In spannende tijden
Clematis: Bij dagdromen
Inpatiens: Bij ongeduld
Cherry Plum: bij het gevoel de controle te verliezen

Bach RescueIndicatie

Bach Rescue Remedie is bedoeld om te gebruiken bij plotselinge schrik / angst, bij emotionele en/of fysieke stress (ongeval, vechtpartij).

Eigenschappen

Bach Flower Remedies zijn een geheel van 38 op planten en bloemen gebaseerde remedies, die in de dertiger jaren van de vorige eeuw zijn ontdekt door de Engelse arts dr. Edward Bach. Iedere Bach remedie behandelt een bepaalde negatieve emotie. Je kunt er één gebruiken of meerdere combineren afhankelijk van de gemoedsstemming(en) van uw dier. De remedies zorgen voor het in balans brengen van alledaagse emoties en helpen op die manier om hun emotioneel en fysieke welzijn te handhaven. Rescue kan gerust een langere periode gebruikt worden.

Wanneer het dier voor langere tijd Rescue remedies blijkt nodig te hebben, kunt u beter zoeken naar de onderliggende oorzaak van de stressituatie. Het dier kan in dat geval beter met de bij de emoties passende Bach Bloesems behandeld worden.

Het gebruik

De remedies dient u toe te voegen aan het drinkwater of te mengen door het voer van de dieren. De dosering Bach Rescue is 4 druppels of 2 keer sprayen per bak.

Grotere dieren, zoals paarden, geeft u tien druppels Rescue Remedy (of 5 keer sprayen) in hun drinkwater of voer.

Sommige dieren drinken niet vaak en krijgen de remedies dan niet regelmatig genoeg binnen om er baat bij te hebben. In dat geval kunt u beter een mengflesje gebruiken. Dit doet u door twee druppels van iedere gekozen remedie (en vier van Rescue Remedy of 2 keer sprayen) toe te voegen aan een 30 ml. mengflesje gevuld met bronwater.

Hiervan geeft u minimaal vier keer per dag vier druppels. De dosering uit een mengflesje is hetzelfde voor grote en kleine dieren. U kunt de dosering uit het mengflesje op verschillende manieren toedienen, bijvoorbeeld:

  • direct in de mond of bek
  • op de neus druppelen, zodat het dier het eraf likt
  • de dosering op poten, klauwen of oren druppelen, zodat deze door de huid wordt opgenomen.

Waarschuwingen

Bach Flower Remedies zijn veilig en kennen geen bijwerkingen. Ze zijn echter geconserveerd in alcohol en daarom is het raadzaam ze voor gebruik te verdunnen of voeg de dosis toe aan heet water, zodat de alcohol verdampt en laat het afkoelen.
Vraag uw dierenarts om advies indien uw dier allergisch voor alcohol is of medicijnen krijgt die niet in combinatie met alcohol gebruikt mogen worden.

Overige informatie

Rescue is verkrijgbaar als een flacon met druppelaar (pipet) en als spray.
Sinds kort is zijn er daarnaast alcoholvrije Rescue druppels verkrijgbaar (Rescue Kids).

Voor de mens zijn er ook Rescue Pastilles, maar deze zijn niet geschikt voor dieren.

Daarnaast is er Rescue Cream, een eerste hulp voor de huid. Rescue Cream bevat naast de vijf genoemde bloesems nog een zesde bloesem, namelijk Crab Apple dat een reinigende invloed heeft.

Registratienummer: nvt

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.