MacSamuel Geslachtsdrift | bijsluiter

Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen
en de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend

Registratiehouder:

n.v.t.

Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte:

QualiPet.C
Postbus 17
6866 ZG Heelsum
Nederland


Samenstelling

Op de verpakking: verdunde extracten van monnikspeper, echte marjolein en zaagbladpalm en sterke verdunning van picrinezuur (10-6).

In de homeopathie: Agnus castus D6, Origanum D30, Sabal serrulatum D3, Acidum picrinicum D6. Ethanol 15% (g/g).

Dispenseervorm: druppel.

Verpakking: 50 ml druppelflacon.

Doeldieren

Hond.

Enkelvoudig en in het kort

Agnus castus: (nachtelijke) onrust door hypersexualiteit.
Origanum: sexuele opwinding.
Sabal serrulatum: prostaat hypertrofie.
Acidum pircrinicum: prostaat bloedinkjes.

Geneesmiddelenbeleid

Symphytum is een fytotherapeuticum, Hekla lava wordt homeopathisch toegepast.

Het middel past bij de gevolgen van sexuele opwinding bij de reu, zoals (nachtelijke) onrust, opwinding, prikkelbaarheid, weglopen, ongehoorzaamheid en gebrek aan eetlust.
Het middel kan tevens worden ingezet bij een balanoposthitis en/of prostaathypertrofie. Een balanoposthitis kan worden veroorzaakt door hypersexualiteit en een zodanige vorm aannemen, dat de etterige uitvloeiing overvloedig, dus hinderlijk wordt en om behandeling vraagt. Spoelingen hebben louter een tijdelijk effect en moeten, als het hypersexuele gedrag blijft bestaan telkens weer herhaald worden. Een bezigheid, waarmee we de meeste hondeneigenaren geen plezier doen.

De prostaathypertrofie, gepaard gaande met bemoeilijkte defaecatie en (waterig) bloedverlies uit de urethra buiten de mictie om, laat zich in een aantal gevallen goed behandelen met het middel. Een dergelijke behandeling moet plaats vinden onder regelmatige controle van de prostaat (rectaal touché door de dierenarts), omdat een chronische irritatie van de prostaat bij oudere reuen kan leiden tot maligne prostaattumoren. Wacht bij twijfelgevallen niet te lang met castratie!!

Opmerkingen

Voordat maatregelen worden overwogen als castratie, moeten we ons goed realiseren, dat er ook honden zijn, die het tegendeel van hypersexualiteit tonen, maar toch een heftige balanoposthitis hebben door overmatige aanhankelijkheid, enthousiasme, speelziekte, e.d.. Dit beeld kan passen bij de Pulsatilla reu: a-sexueel en toch een balanoposthitis. Deze honden reageren dikwijls niet op GESLACHTSDRIFT, noch op een castratie. Meer informatie over de homeopathische behandeling van honden vindt u in het boek Hond & Homeopathie (Atjo Westerhuis, dierenarts), 2de druk, 360 pagina's, ISBN 90-7598-007-8 Het boek is ook bij uw dierenarts verkrijgbaar.

Toedieningswijze & dosering

  • kleine hond: 3 x daags 10 druppels gedurende 3 - 6 weken
  • grote(re) hond:  3 x daags 20 tablettengedurende 3 - 6 weken

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.