MacSamuel Vruchtbaar 2 | bijsluiter

Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen
en de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend

Registratiehouder:

n.v.t.

Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte:

QualiPet.C
Postbus 17
6866 ZG Heelsum
Nederland


Samenstelling

Op de verpakking: (verdund) extract van troszilverkaars en rode zonnehoed.

In de homeopathie: Cimicifuga D3, Echinacea purpurea Ø. Ethanol 62% (g/g)

Dispenseervorm: druppel.

Verpakking: 50 ml druppelflacon.

Doeldieren

Hond.

Geneesmiddelenbeleid

Voor de gedachten bepaling gaan we ervan uit, dat Cimicifuga het LH-effect ondersteunt: follikelrijping, eicelsprong en vorming van corpus luteum. Echinacea purpurea verhoogt de weerstand en is daarom geïndiceerd bij geringe baarmoederslijmvlies ontstekingen. Baarmoederslijmvlies irritaties kunnen de innesteling van de bevruchte eicel belemmeren. De combinatie is praktisch, omdat we bij een uitblijven van de dracht bij een hond niet eenvoudig kunnen vaststelllen om welk probleem het gaat.

Opmerkingen

  • Het is verstandig bij een teef, die onvruchtbaar blijkt te zijn, de behandeling met MacSamuel Vruchtbaar 1 en 2 in een volledig pakket onder te brengen: controle sperma reu, bacteriologisch onderzoek met antbiogram op dag 1, eventueel gevolgd door een passende antibioticum kuur en dektijdstip bepaling met behulp van een progesterontest in het bloed.
  • Behalve deze organotrope behandeling is een poging tot een klassieke homeopathische diagnose vanzelfsprekend een goede mogelijkheid (het simillimum).
  • VRUCHTBAAR 2 kan ook toegepast worden bij vroegresorptie: gedurende de eerste 3 weken na de dekking heeft het er alle schijn van, dat er sprake is van dracht, en dan plotseling is het 'over'. Bij zo'n historie geven we VRUCHTBAARHEID 2 in totaal 6 weken: gedurende de 3 weken van de loopsheid en 3 weken erna.
  • VRUCHTBAAR 2 kan ook worden toegepast bij teven die te lang loops blijven wegens matige functie van het corpus luteum. De duur van de behandeling is eveneens 6 weken. Eventueel in combinatie met Ustilago maïdis D3 (bloedingen) of Apis D6 (nymfomanie).

Toedieningswijze & dosering

kleine hond: 3 keer daags 10 druppels gedurende 3 weken, tijdens de loopsheid, starten op de eerste dag
grote(re) hond: 3 keer daags 20 druppels gedurende 3 weken, tijdens de loopsheid, starten op de eerste dag

Bij een te lange loopsheid of vroegresorptie nog 3 weken langer geven (zie Opmerkingen).

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Vrij verkrijgbaar zonder recept.