Ulcogant | bijsluiter

Aard van het middel

Maagwandbeschermer.

Werkzame stof

Sucralfaat

Beschrijving

Sucralfaat vormt samen met eiwitten in maag en darm een beschermende laag op beschadigingen in het maagslijmvlies. Deze laag beschermt het maagslijmvlies en de slokdarm tegen de inwerking van onder andere maagzuur.

Het is te verkrijgen in tabletten, drank, zakjes met suspensie en zakjes met granulaat.

Indicatie(s)

Bescherming van slokdarm, maag en darmwand bij zweren, ontstekingen of bloedingen. Als fosfaatbinder bij katten met nierproblemen.

Doeldier

Humaan geneesmiddel; er is echter ook ervaring mee opgedaan bij hond en kat.

Interacties

  • Antibiotica van het chinolon-type: ciprofloxacine, levofloxacine, norfloxacine, ofloxacine, pipemidinezuur. Chinolonen binden zich aan het sucralfaat waardoor ze niet voldoende in het bloed worden opgenomen. Geef antibiotica van het chinolon-type minstens vier uur vóór sucralfaat.
  • Schildklierhormonen, zoals levothyroxine en liothyronine. Schildklierhormonen binden zich aan het sucralfaat waardoor ze niet voldoende in het bloed worden opgenomen. Geef deze middelen minstens twee uur vóór sucralfaat.

Overig

Dierenkliniek Kenaupark heeft op haar site de indicaties, bijwerkingen en de dosering voor katten en honden voor dit medicijn opgenomen.

Wij verwijzen u hierbij dan ook graag naar hen door (klik hiervoor op onderstaande banner, download Adobe ReaderAdobe Reader is benodigd om de link te openen).

Dierenkliniek Kenaupark

Status voor gebruik bij dieren in Nederland

Niet geregistreerd voor diergeneeskundig gebruik, daarmee enkel in uitzonderlijke gevallen bij dieren inzetbaar als off-label use.
Uitsluitend verkrijgbaar bij een dierenarts of op recept van een dierenarts bij een apotheek.