Mijntjes verhaal - een ervaring met Colloïdaal zilver

Mijntjes verhaal (een ervaring met Colloïdaal zilver)

[6 november 2004] Eindelijk was het zover: Mijntje mocht verhuizen! We hadden afgesproken dat wij haar op zouden halen. Ik was hartstikke nerveus, ontwikkeling van kittens gaat zo snel en het was toch alweer even geleden dat we haar voor het laatst hadden gezien. Hoe zou ze nu zijn?

Mijntje 3 weken oudIn Wommels aangekomen liep ze er door het huis te stuiteren, oooooh jee dat beloofde spanning en sensatie. Geen seconde zat ze stil. Maar wat was ze mooi geworden, de kleine 'gremlin' was dan toch tot een prachtig kitten uitgegroeid.

De rit naar huis vond ze niet zo erg fijn en dat liet ze ook weten. Voor de gistsnoepjes die ze in haar verrassingspakket mee had gekregen was ze echter wel te paaien, zo ernstig was het dus niet.

Thuis aangekomen was het wel eventjes wennen, maar de andere katten vonden haar al snel een lieve huisgenoot, het ging eigenlijk naadloos. Ze zorgde vanaf dat moment voor veel spektakel in huis. Alles dat geen andere kat vóór haar had bedacht, dat probeerde zij uit. Bovenop deuren balanceren, op de balustrade van de overloop wankelen, etc. Geen moment had ze rust, eventjes een napje en dan weer verder met het huis op stelten zetten. Een donderstraal dus!

[eind maart 2005] Een paar maanden later heerste er een nare kuch onder een paar katten in de cattery, en Mijntje hoorde daarbij. Dat kan natuurlijk wel eens voorkomen en in een groep heeft zo'n bacterie goed toeven. Gelukkig bestaan er antibiotica en 2 weken later was er niets meer aan de hand. Bij Mijntje had dat wel wat voeten in aarde, want ze bleek overgevoelig voor de Doxycycline die ze kreeg: kwijlen en een kwartier later kwam de boel er weer uit. Er werd overgeschakeld op Stomorgyl en gelukkig was ook bij haar de klacht na een week antibiotica over.

[juni 2005] Schrikken: er zit bloed bij de ontlasting van één van de katten.

[19 juni 2005] Na wat ingewikkelde acties is duidelijk wie het probleem met de ontlasting heeft: Mijntje. Het was een vettige ontlasting (geen diarree maar ook niet zo hard dat er geen 'slipsporen' in het menselijk toilet zouden komen als ze daar op had gezeten) met daarbij vers bloed en slijm. Dus gelijk een afspraak bij de dierenarts voor na het weekend gemaakt. De klachten wezen op een ontsteking, dus ging ik naar huis met naast Mijntje in haar reismandje, een doosje Metrazol tabletten van 250 mg (2x p.d. 0,25 tablet gedurende 7 dagen, daarna 1x p.d. 0,25 tablet) en CVP tabletten (cyclofosfamide, vincristine en prednison; 2x p.d. 1 tablet). Omdat het om een darmprobleem ging kreeg ik gelijk een zak Hill's Feline I/D mee. Geen probleem, dat had ik al eens eerder gehad toen Sauterne zat te kwakkelen met haar darmen. En ze vonden het allemaal heerlijk.

[4 juli 2005] Geen verbetering. Om de darmflora te herstellen schreef de dierenarts Pro-Kolin voor. Omdat ze zo'n vreselijk hyperactief katje is, homeopathische granules om haar te kalmeren. Omdat een voedselallergie werd vermoed, kreeg ik Royal Canin kat Hypoallergenic mee. Een voer waar echt alle allergene stoffen uit zijn gefilterd. Om zeker te weten of het om een allergie ging, is gelijk bloed afgenomen. 

[6 juli 2005] Uit het bloedbeeld blijken flinke ontstekingen en een allergene reactie. Doorgaan met de Royal Canin kat Hypoallergenic zou je zeggen, ware het niet dat zelfs een beetje van dit voer al tot vreselijke diarree leidde. (Zonder bloed overigens, maar ja, op diarree zaten we ook niet te wachten.) Dus kon ik opnieuw Metrazol (250 mg, 2x p.d. 0,25 tablet) bij de dierenarts ophalen. Op eigen initiatief ben ik gekookte alaskafilet (koolvisfilet) gaan voeren. Ik had me inmiddels ingelezen in voedselallergieën en een uitsluitingdieet leek me de beste optie. Van daaruit langzaam steeds een paar brokjes van de Royal Canin kat Hypoallergenic toevoegen.

[15 juli 2005] Nee dit was niet de manier, de diarree begon gelijk weer bij het opbouwen van de Royal Canin kat Hypoallergenic. De Metrazol deed blijkbaar ook niet haar werk, dus daar mocht ik mee stoppen. Wel verder met de Pro-Kolin. Er moest dus een ander dieet worden bedacht. Gekookte vis met rijst zou opnieuw de overgang vormen, aangezien ze het daar goed op deed. Dit moest de brug worden naar Royal Canin Sensitivity Control, een brokje op basis van vis en tapiocameel.

[20 juli 2005] Wisselend brij/onvaste ontlasting (zonder bloed) bij 5 dagen vis met rijst en een paar brokjes Royal Canin Sensitivity Control. Dat was niet goed genoeg. Omdat ze zo jong was, sloot de dierenarts met grote zekerheid darmtumoren uit. Ze opperde een doorwijzing naar een kliniek voor endoscopie. Hiervoor hebben we niet gekozen. Juist omdat het niet waarschijnlijk was dat het om een tumor ging, en een chronische ontsteking via deze diagnostiek misschien wel te bewijzen was, maar geen oorzaak daarvan kon aantonen.
Om de ontsteking onder controle te krijgen kreeg Mijntje Prednoral(5 mg, 2x p.d. 0,5 tablet). Opnieuw ook weer Metrazol (250 mg 1x p.d. 0,5 tablet). Omdat de darmen niet goed functioneerden zouden die waarschijnlijk ook onvoldoende vitamines uitfilteren, dus kreeg ze ook Vitoral C tabletten (1x p.d. 0,5 tablet) voorgeschreven. Nou die vond ze lekker en de rest ook. Dus dat was oppassen geblazen dat de juiste kat ze binnen kreeg! Verder gingen we door met de Pro-Kolin.

[26 juli 2005] Ja hoor, eindelijk weer vaste ontlasting. Maar... opnieuw met vers bloed erbij. Terug bij af. Ze valt ook steeds meer af. Nieuwe lading Prednoral en Metrazol meegekregen.

[27 juli 2005] Ze wordt alleen maar hyperactiever, rent enkel nog maar door het huis, uren achtereen. Slaapjes duren niet langer dan een half uur. Dus nieuwe homeopathische granules opgehaald, maar ze helpen niet meer.

[3 augustus 2005] Prednoral afbouwen, de ontlasting is redelijk vast en er is geen bloed meer bij.

[19 september 2005] De Prednoral is helemaal afgebouwd, het Gourmetje Gold dat ze die ochtend heeft gehad zorgt weer voor bloed bij de ontlasting. En zo gaat dit af en aan.

[30 september 2005] Vriendin Mug heeft een allergische reactie op haar huid, eosinofiele plaque op haar kopje. Kan van een insectenbeet komen, maar aangezien er ook een voerwisseling is geweest (naar de Royal Canin Sensitivity Control van Mijntje) zou het heel goed een voedselallergie kunnen zijn. Voor de zekerheid moet daar een dieet op worden gezet. 
Nee hè... wat nu. De brokjes staan hier standaard op een schaal, gedurende de hele dag. In porties voeren betekent schrokken en 5 minuten later uitkotsen. Dus op zoek naar een voer dat alle katten kunnen hebben. En gevonden in Trovet RRD.

[4 oktober 2005] NIET gevonden dus, modderpoep met vers bloed erbij bij Mijntje. Gelijk gestopt met de Trovet RRD, dus toch maar apart voeren met alle gevolgen van dien.

Aangezien ik een beetje dierenartsbezoek-moe was, ben ik maar wat aan gaan modderen. Fout natuurlijk, dat weet ik achteraf gezien ook wel. Dus met als gevolg dat er uiteindelijk vrij te pakken Royal Canin Sensitive Control en Trovet RRD voor allen stond, en Mijntje standaard weer bloed bij de ontlasting had.
Echt terug bij af dus, met het verschil dat ik nu geen Carocat voerde, maar (duur) dieetvoer.

Dit moest toch anders kunnen.

Alternatieve geneeswijzen

En dan ga je het dus toch buiten de reguliere geneeskunde zoeken. Eigenlijk geloof ik hier helemaal niet in, maar je weet maar nooit.

MijntjeToen ik las over Candida Albicans, een gist die de overhand in de darmen kan krijgen na veelvuldig antibioticagebruik, kwam ik al heel snel op Colloïdaal zilver (zilverwater) uit. Dit is niet meer of minder dan zeer fijn verdeeld zilver via elektrolyse opgelost in (gedestilleerd) water. Het is geen erkend geneesmiddel, maar de werking zou hetzelfde zijn als die van antibiotica en er werd zelfs al door het Romeinse leger gebruik van gemaakt.
Tja, baat het niet, dan schaadt het ook niet, zo dacht ik. De literatuur beschreef dat je het zonder bijverschijnselen lange tijd kan gebruiken, en dat je het zelfs preventief kan gebruiken.

Dus schafte ik een flesje met Colloïdaal zilver via het internet aan. Het zijn druppeltjes, twee keer per dag 3 druppels voor het gewicht van Mijntje. Ik breek daarvoor een stukje vleesstaafje van de Aldi af en prik daar met een satéprikker een gaatje in. Daar gaan de druppels in en dan 'slok-weg' in de keel van Mijntje.


Minimaal 20 dagen moet je het blijven gebruiken vermeldt de literatuur. Ik durf niet te stoppen. Want, vanaf de vierde dag dat ik het gebruik, heeft Mijntje geen bloed meer bij de ontlasting. En na 14 dagen had ze mooie harde drollen.
Ook moet ik bekennen dat ik bij aanvang van het druppelen die dieetvoeders zo zat was, dat ik daarnaast weer een grote bak Carocat heb staan. Die moet ik 2 keer per dag bijvullen, de dieetvoeders maar eens in de 4 dagen. Hmmm... vreemd, of niet?!

Mijntje komt weer aan en wat het meest bijzondere is: ze is niet meer hyperactief. Net als de andere katten heeft ze een paar keer per dag haar snelle uurtje, maar voor de rest kan ze lekker liggen luieren. Ik ben blij!!

2006, het jaar van de hond, voor mij dus eigenlijk meer het jaar van de kat.

Wat is Colloïdaal zilver?

Colloïdaal zilver blijkt een stof die voor de zuurstofstofwisseling van primitieve levensvormen afremmend werkt, maar die voor mens en dier geen nevenwerkingen vertoont. 
Het kan inwendig en uitwendig worden toegepast, zowel bij mensen als bij dieren. Het kan ook gedurende langere tijd worden gebruikt. Wel wordt melding gemaakt van een verschijnsel dat argyosis wordt genoemd (zilververgiftiging) wanneer er hoge doseringen worden gebruikt.
Colloïdaal zilver gaat niet alleen bacteriën te lijf, maar ook virussen, schimmels en parasieten.
Kijk hier voor de bijsluiter.


Update 1 maart 2006

Sinds enkele weken zijn we helemaal gestopt met colloïdaal zilver. Mijntje vreet dagelijks haar buik vol aan Carocat lam/rijst, Trovet konijn/rijst en Royal Canin Sensitive Control. En dan met name het eerste, de rest hoef ik steeds dagenlang niet bij te vullen. Ze is helemaal fit, geen bloed meer bij de ontlasting en ook geen diarree. Ze is ook flink aangekomen: 3,6 kilo en dat is voor een poes van haar formaat (klein tot middelmaat) een heel mooi gewicht.

Update 13 februari 2007

Nog steeds hetzelfde resultaat: mooie vaste ontlasting zonder bloed, wat ze ook eet. Verder is haar hyperactiviteit ook niet meer teruggekomen.

Update 21 november 2007

Nog steeds hetzelfde resultaat: mooie vaste ontlasting zonder bloed, wat ze ook eet. Verder is haar hyperactiviteit ook niet meer teruggekomen. Ze is zelfs trotse moeder van een nestje geworden dit jaar!

 

bron: cattery van de Moeshoek

 Ebony

Geïnteresseerd in ervaringsverhalen met colloïdaal zilver bij katten? Lees dan ook het verhaal van Ebony eens.